top of page

Gertrude Perkins

Gertrude Perkins promo 1.jpg

Gertrude Perkins - pluim voor wie spontaan aan Blackadder denkt - is een pianotrio dat zijn verhaal vertelt via eigen jazzcomposities waar ook de blues nooit veraf is. De ene keer doen ze dat swingend, stomend en schaterend, de andere keer bedaard en bloedserieus, maar altijd is er ruimte voor improvisatie en het plezier van een verrassende wending. De band rijpt al enige jaren traag in de Gentse bodem, maar bracht pas recent een debuutalbum uit.

Mattias Vanhoecke (piano)
Kobe Boon (contrabas)
Simon Raman (drums)

Het titelloze debuutalbum van Gertrude Perkins verscheen in december 2019 in eigen beheer. Het bevat zes composities van Mattias Vanhoecke. Ariane Verstraete verzorgde het artwork voor de CD, maar ging nog een stap verder: ze maakte bij ieder nummer een schilderij. Foto's daarvan zijn te zien in het CD-boekje.

  • Facebook
  • Spotify

Mattias Vanhoecke

Mattias Vanhoecke is een pianist die graag terugvalt op de jazz, maar het vizier openhoudt voor andere genres. Hij woont in Gent, waar hij aan het conservatorium studeerde, en waar hij gelijkgestemde zielen vond en vindt om een muzikale weg uit te stippelen. Mattias geeft les in het Conservatorium Kortrijk en Art'Iz Izegem. Je vindt hem terug op podia in heel wat verschillende bands en bezettingen. Daarnaast leidt hij zijn eigen trio waar hij ook de muziek voor schrijft onder de noemer Gertrude Perkins.

Contact

Mattias Vanhoecke

Klipperstraat 33

9000 Gent

mattias_vanhoecke@hotmail.com

0484 28 52 39

bottom of page